Regeling ICC gewijzigd.

Om de Android App wat simpeler te maken heb ik de manier waarop de regeling geconfigureerd kan worden gewijzigd. Had ik voorheen een aantal vaste regelingen gedefinieerd waarbij per regeling settings konden worden veranderd, nu heb ik 1 algemene regeling.

Ik kan nu het volgende instellen:

Tctrl = Tx – Ty    [Tctrl] is interne variabele die wordt gebruikt als ingang regelalgoritme.

Voor zowel voor [Tx] als [Ty] kan gekozen worden uit:

  • Tambient  sensor input
  • Tsupply sensor input
  • Treturn sensor input
  • Vast getal  (bv 0, +20,0 )

Dus elke temperatuur ingang alsmede elke combinatie van verschil (deltaT) temperaturen kunnen worden gekozen als basis voor de toerentalregeling. Tevens zijn regelingen naar vaste temperaturen simpel te realiseren middels een deltaT naar een vast getal, bv  Tctrl = 20,0 – Tambient 

Momenteel gebruik ik  de instelling:  Tctrl  =  TreturnTambient
Ik gebruik dus de deltaT van het retour water t.o.v de omgevingstemperatuur.

Vervolgens worden er 4 grootheden opgegeven, namelijk:

Tctrl [0.1 C] DutyCycle [%]
Ondergrens Tmin DCmin
Bovengrens Tmax DCmax

 

De firmware rekent vervolgens de lineaire vergelijking uit die hier bij hoort en de dutcy-cycle zal variëren volgens deze lijn. Het maximale toerental wordt vast gezet op [DCmax] indien de [Tmax] temperatuur wordt overschreden. [Tmin] is de aanloop temperatuur met een kleine hysteresis van 0.5C naar beneden voor het afschakelmoment.

Op deze wijze heb ik een zeer universele regeling gekregen en is het een stuk simpeler voor mijn Android App. Ik hoef nu niet allemaal verschillende layout’s te maken in mijn App, een volstaat. Denk dat later, wanneer koeling er bij komt, het een soort twee kwadranten bedrijf gaat worden. Dat komt later…

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>